Al Col·legi Mary Ward considerem l’etapa de la Llar d’Infants un moment clau en el desenvolupament a tots els nivells dels nostres alumnes.

A la Llar d’infants (P1 i P2) oferim un entorn agradable, acollidor i proper on, conjuntament amb les famílies, es treballa per afavorir el desenvolupament de l’infant, atenent les seves necessitats i desvetllant l’interès pel món que els envolta.

També treballem la psicomotricitat i l’educació musical, i els infants tenen contacte amb la llengua alemanya a través del joc i de les cançons. Tant  l’educació musical com l’alemany són impartides per especialistes.

Els dos objectius fonamentals d’aquesta etapa són l’adquisició dels hàbits propis de l’edat i la socialització.

 

Propostes educatives

A través de la panera dels tresors, el joc heurístic i les safates d’experimentació, els infants exploren, manipulen i observen materials de la vida quotidiana. Mitjançant aquestes propostes van augmentant la seva coordinació i la seva concentració de manera lúdica. Tot jugant, aprenen a partir de l’experiència directa de tot allò que perceben sensorialment.

La Pedagogia de la Llum, característica de la filosofia de Reggio Emilia, és un recurs pedagògic per afavorir la creativitat i la descoberta. Amb la taula de llum els infants experimenten amb objectes opacs, translúcids i transparents, amb sorra, siluetes, elements naturals…Observen la llum, les ombres i els colors i aprenen de manera motivadora.

Tocar, tastar, olorar, observar… La clau d’un aprenentatge multisensorial. Estimulant tots els sentits amb tallers com el de fruites de la tardor, fent neu, experimentant amb xocolata… L’infant gaudeix amb totes les seves vivències.

Amb la combinació del joc lliure, el treball amb material específic i el circuit diari de psicomotricitat afavorim l’autoestima, la consciència del propi cos, la construcció del sistema corporal, el coneixement dels propis límits, l’autonomia… D’aquesta manera, les nenes i els nens exploren les possibilitats del seu cos i van adquirint les habilitats motores.

L’espai Som Lectors és un dels eixos importants de l’escola.

Des de la Llar d’Infants es porta a terme aquest projecte fins a 6è de Primària, per tal fomentar el gust per la lectura en els alumnes. A l’Ed.Infantil (0-6anys) és un espai acollidor, “el Racó dels Contes”, on els nens i les nenes poden gaudir d’una estona diària d’observació de contes adequats a la seva edat, o bé de la narració d’un conte amb el suport de titelles, ombres o il·lustracions.

A tota l’etapa d’Educació Infantil els hàbits d’autonomia són bàsics per a un bon desenvolupament integral. En una atmosfera tranquil·la i agradable, tot respectant el ritme de cada infant, l’equip de mestres de l’escola fa un acompanyament a les famílies i motiva als infants valorant els seus progressos. L’adquisició d’un hàbit d’autonomia (recollir, menjar sense ajuda, penjar la motxilla, rentar-se les mans…) dóna seguretat i confiança.

A la Llar d’Infants l’especialista d’alemany apropa als infants aquesta llengua a partir de cançons, contes, titelles, imatges… i amb la parla.
D’aquesta manera s’hi van familiaritzant i adquirint les seves primeres paraules també en alemany.

Estimulem la intel·ligència musical a partir del ritme, el moviment, la manipulació dels instruments, les audicions de música clàssica, la relaxació, les cançons tradicionals, els jocs de falda, les danses… fent que la música esdevingui una experiència educativa enriquidora per l’infant.

La celebració de les festes tradicionals, tant les catalanes com les alemanyes més significatives, i d’altres pròpies del col·legi, són una activitat més d’ensenyament-aprenentatge. La seva preparació i vivència i el fet de compartir-les amb els companys, mestres, pares, mares i avis, fan que esdevinguin una eina imprescindible per fomentar el treball en equip. La celebració de la castanyada, St. Martin, St. Nikolaus, el Nadal, Carnaval, Sant Jordi, la festa Família-Escola…són ocasions per aprendre a viure a l’escola com una gran família.

A partir de P2 els nens i les nenes poden participar a l’activitat de natació. Es realitza durant l’horari escolar del matí i van acompanyats per mestres i monitores del col·legi.

Les diferents sortides i activitats que es realitzen al llarg del curs són un complement del que es treballa a classe. Es plantegen per a proporcionar experiències diverses i són una oportunitat per a relacionar-se amb els companys i mestres en un ambient diferent de l’habitual dins de l’aula.

This site is registered on wpml.org as a development site.