L’Educació Primària, dels 6 als 12 anys, és una etapa d’expansió a nivell cognitiu, social, motor i afectiu, on es produeixen canvis importants en el desenvolupament evolutiu.

Com treballem?

Els alumnes esdevenen protagonistes del seu propi aprenentatge tot desenvolupant les seves capacitats, donant el màxim rendiment segons les seves possibilitats.
Fomentem la participació activa de l’alumne, l’autonomia, l’experimentació, la interacció amb els altres i el treball en equip i cooperatiu. Tenim cura de l’ambient dins i fora de l’aula.
Aprenen a comportar-se d’acord amb unes pautes de convivència que els porten al respecte i col·laboració amb els altres.

Projectes

Els alumnes de Primària treballen les matemàtiques amb el programa didàctico-pedagògic EntusiasMAT (EMAT). Està  basat en les Intel.ligències Múltiples i permet treballar les matemàtiques de manera contextualitzada i adaptada a la realitat dels alumnes.

EMAT treballa des d’edats molt primerenques tots els conceptes matemàtics, ja que entenem que hem d’aprofitar la capacitat d’aprenentatge i l’adaptabilitat del cervell dels alumnes des dels seus primers anys de vida.

Projecte de llarg recorregut a l’escola, s’inicia a la Llar d’Infants i té continuïtat fins a 6è de Primària. Volem generar experiències positives al voltant del llibre i que, en un ambient de tranquil·litat a l’aula, els alumnes gaudeixin d’una estona diària per a llegir aquells llibres que més els agraden.

La pràctica artística amplia la imaginació, la creativitat i conforma bona part de l’estructura cerebral. La música és el llenguatge universal que tothom entén i a través del qual s’expressen emocions i sentiments de manera innata. És la disciplina on s’implica més directament el treball personal amb el col·lectiu i on l’individu es fusiona amb el conjunt, on qualsevol avenç personal influencia positivament en el grup. L’aprenentatge continuat durant tota la Primària del carilló i la flauta dolça ajuden a disciplinar-se individualment i a sentir-se part integrant d’un grup.

El Projecte de robòtica involucra activament l’alumnat en el seu propi aprenentatge i promou la capacitat de resoldre problemes. Potencia habilitats de creativitat, organització, atenció… i el treball en equip.

El projecte BINDING incentiva la lectura. Comença el 2n trimestre a P5 i té continuïtat a 1r de Primària. Es tracta d’un mètode d’entrenament lector dissenyat per la Facultat de Psicologia de la UB amb el suport i reconeixement del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

És una proposta de treball sistemàtic que entrena la consciència fonològica, la decodificació de sons, el treball de la síl·laba i de la memòria.

Els primers estudis externs del projecte BINDING conclouen que els alumnes que duen a terme aquest programa obtenen millors resultats i evolució, no solament en la velocitat lectora, sinó també en la comprensió i l’enriquiment de la llengua en general.

Aprendre entre companys i crear llaços afectius positius ens ha portat a consolidar el projecte dels padrins de lectura. Cada alumne de 1r de primària té un “padrí” de 4t que l’anima i l’ajuda a llegir, li parla de contes, es preocupa de portar-li llibres que li puguin agradar… En definitiva, es preocupa d’ell com ho fa un germà gran. Tot això crea llaços que van més enllà de l’aprenentatge.

Aquests padrins segueixen a 5è amb els fillols de 2n de primària. Aquesta continuïtat de 2 cursos fa que els llaços es refermin en el temps.

L’alemany és el primer idioma estranger que aprenen els nostres alumnes. Comencem treballant el vocabulari bàsic, petites frases i estructures gramaticals, cançons…

A Primària fem KUNST (plàstica) en alemany.

També organitzem reforços per a aquells alumnes que tenen més dificultat amb la llengua.

Els alumnes que entren nous a l’escola a partir de 5è de primària poden fer l’alemany com 2a llengua estrangera.

Per tal de reforçar l’expressió oral, a partir de 3r de Primària comptem amb un ajudant de conversa nadiu que treballa en petits grups per tal de poder fer una atenció més individualitzada i així es pot treballar millor la Competència d’expressió oral.

Els alumnes de 1r a 6è de Primària gaudeixen de tres dies de colònies en un ambient distès i lúdic, amb activitats organitzades pels monitors de la casa de colònies; 5è i 6è fan les activitats en alemany o anglès, com a complement de l’aprenentatge de les llengües estrangeres del col·legi.

És una experiència molt positiva per conviure fora de casa i aprendre a ser més autònoms.

La tecnologia forma part del nostre dia a dia i l’ús d’ordinadors, tauletes i pissarres digitals com a eines de treball a l’aula, afavoreix tant el treball en grup com l’autonomia en l’aprenentatge.

Les sortides i activitats extra que es realitzen durant el curs estan destinades a complementar la formació fora de l’àmbit escolar, són un complement del temari que es treballa a classe i proporcionen noves experiències i maneres d’enfocar un tema, ensems que s’aprofita per a aprofundir en la relació amb els companys i amb els mestres en un ambient diferent de l’habitual.

Comencem amb l’anglès com a segon idioma estranger a 5è de Primària i es continua fins a 4t de l’ESO.

El coneixement de  l’alemany els facilita una evolució relativament ràpida en l’adquisició de la segona llengua estrangera.

L’ajudant de conversa d’anglès (nadiu) treballa la Competència d’expressió oral en petits grups.

La celebració de les festes pròpies del col·legi i les tradicionals, tant les catalanes com les alemanyes més significatives, són una activitat més d’ensenyament-aprenentatge. La preparació i la vivència, el fet de compartir-les amb els companys, mestres, pares, mares i avis, fan que esdevinguin una eina imprescindible per fomentar el treball en equip. La celebració de la castanyada, St. Martin, St. Nikolaus, el Nadal, carnaval, Sant Jordi, la festa Família-Escola… són ocasions per aprendre a viure l’escola com una gran família.

This site is registered on wpml.org as a development site.