Al Col·legi Mary Ward considerem l’Etapa d’Educació Infantil, un moment clau en el desenvolupament a tots els nivells dels nostres alumnes.

Educació Infantil (Kindergarten:P3,P4,P5)

Estimulem el gran potencial d’aprenentatge d’aquesta etapa treballant les capacitats de les nenes i dels nens.

Els objectius principals són el desenvolupament de l’autonomia, que tinguin un benestar emocional que els ajudi a superar els entrebancs i que adquireixin l’hàbit de pensar de manera crítica, creativa i constructiva.

Treballem per projectes, amb activitats d’experimentació i manipulació, amb la música, amb el joc, els contes…, amb la presència de l’alemany en aquestes activitats.

Tant l’Educació musical, com l’Alemany i la Psicomotricitat són impartides per especialistes.

Al Col·legi Mary Ward eduquem respectant el ritme d’aprenentatge de cada infant, tot potenciant les seves capacitats personals i tenint cura de la competència espiritual d’acord amb els valors de la fundadora.

Com treballem?

Al Kindergarten (P3, P4 i P5) treballem per projectes. A partir d’un tema que engresca les nenes i els nens, investiguem, busquem informació diversa i establim connexions a partir d’allò que ja sabem per a arribar a un coneixement més ampli de la realitat.
Aquest procés desenvolupa l’esperit de cooperació, ajuda a aprendre a escoltar els companys per assolir coneixement entre tots. Tothom pot aprendre si es troba un espai adequat per poder-ho fer. L’aprenentatge vinculat al fer, a l’activitat, a la intuïció i a la creativitat, és una manera d’aprenentatge.

Projectes

Els alumnes del Kindergarten (P3, P4 i P5)  treballen les matemàtiques amb el programa didàctico-pedagògic EntusiasMAT (EMAT). Està  basat en les Intel•ligències Múltiples i permet treballar les matemàtiques de manera contextualitzada i adaptada a la realitat dels alumnes.

EMAT treballa des d’edats molt primerenques tots els conceptes matemàtics, ja que entenem que hem d’aprofitar la capacitat d’aprenentatge i l’adaptabilitat del cervell dels alumnes en els seus primers anys de vida.

 

El mètode “Artigal” és l’eix de l’aprenentatge de l’alemany. Es basa en el fet d’explicar històries amb el mètode d’ensenyament “Prepara’t per a una història”. L’objectiu és aprendre la llengua posant-la a disposició dels nens/es com un mitjà d’expressió més. L’aprenentatge de l’alemany també es desenvolupa mitjançant  el treball per Projectes,  connectant temàticament amb les estacions o les tradicions alemanyes i la Psicomotricitat, percebent l’idioma en una dimensió física, experimentant mitjançant vivències directes amb el cos en moviment.

Des de la Llar d’infants es porta a terme aquest projecte per a fomentar el gust per la lectura entre els alumnes. Un espai on l’alumne pot gaudir de l’àmbit lector abans de saber-ne. És per això que cerquem, en aquest espai, unes experiències positives vers el conte i el llibre per tal que els infants esdevinguin bons lectors i assoleixin, en el futur, l’hàbit de la lectura.

En la lectura o la narració d’un conte hi ha un component emocional que enforteix els vincles entre els alumnes i els adults. La lectura de contes els fa reaccionar emotivament, transmet emocions, sentiments, valors i sentit moral.

 

 

Fem música, és un projecte específicament dissenyat des de l’escola per als nostres nens i nenes d’Educació Infantil.

Es tracta de prendre consciència musical de les sensacions i d’expressar-les, tenint com a element generador de descoberta i aprofundiment el moviment corporal i el discerniment auditiu.

 

Mitjançant el projecte BINDING incentivem la lectura en els nostres alumnes. El comencen el 2n trimestre de P5 i té continuïtat a 1r de Primària. Es tracta d’un mètode d’entrenament lector dissenyat per la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona i amb el suport i reconeixement del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

És una proposta que pretén un treball sistemàtic per entrenar la consciència fonològica, la descodificació de sons, el treball de la síl·laba i la memòria.

 

El Projecte de robòtica involucra activament l’alumnat en el seu propi aprenentatge i promou la capacitat de resoldre problemes. Potencia habilitats de creativitat, organització, atenció… i el treball en equip.

 

 

Les diferents sortides i activitats que es realitzen al llarg del curs són un complement del que es treballa a classe. Es plantegen per a proporcionar experiències diverses i són una oportunitat per a relacionar-se amb els companys i mestres en un ambient diferent de l’habitual dins de l’aula.

La celebració de les festes tradicionals, tant les catalanes com les alemanyes més significatives, i d’altres pròpies del col·legi, són una activitat més d’ensenyament-aprenentatge. La seva preparació i vivència i el fet de compartir-les amb els companys, mestres, pares, mares i avis, fan que esdevinguin una eina imprescindible per fomentar el treball en equip. La celebració de la castanyada, St. Martin, St. Nikolaus, el Nadal, Carnaval, Sant Jordi, la festa Família-Escola…són ocasions per aprendre a viure a l’escola com una gran família.

A partir de P2 els nens i les nenes poden participar en l’activitat de natació. Es realitza durant l’horari escolar del matí i van acompanyats per mestres i monitores del col·legi.

Les tablets, els ordinadors i les pissarres digitals són eines que els nostres nens i nenes tenen al seu abast i les utilitzen a l’aula per afavorir el treball en grup i l’autonomia en l’aprenentatge. Aquests dispositius possibiliten l’ús de diferents llenguatges (textual, gràfic, numèric, visual i auditiu) i permeten realitzar diferents tipus d’activitats i tasques més enllà de l’aula.

Els alumnes de P5 poden gaudir de tres dies de colònies en un ambient distès i lúdic, amb activitats organitzades pels monitors de la casa de colònies. És una experiència molt positiva per conviure fora de casa i aprendre a ser més autònoms.

This site is registered on wpml.org as a development site.