Aprenem l’alemany des de la llar d’infants

Aprenem l’alemany des de la llar d’infants

El col·legi Mary Ward Barcelona és una escola familiar d’una línia on acompanyem els alumnes, en el seu aprenentatge, des de P1, quan encara són nadons, fins a  4t de l’ESO, quan ja són adolescents.  Un fet diferencial del nostre projecte educatiu és contemplar l’aprenentatge del català, el castellà, l’alemany (com a primera llengua estrangera) i l’anglès. L’objectiu final del nostre projecte lingüístic és que els alumnes aconsegueixin un nivell de competència alt en les quatre llengües. Conscients que l’estudi de l’alemany presenta una gran dificultat n’iniciem l’aprenentatge a la llar d’infants (P1) per tal que els nens ja llavors es vagin acostumant als sons germànics.

Durant tota l’etapa d’infantil, l’alemany s’introdueix tant mitjançant propostes lúdiques (cançons, teatres, contes senzills, etc.), com celebrant festes típiques germàniques (Sant Nikolaus, la Pasqua, etc.) o la festa de la llengua alemanya:Sprachenfest. A mesura que els alumnes van creixent i formant-se durant l’etapa de Primària, les hores d’immersió en la llengua alemanya es van veient incrementades, de manera que, a més de les 5 hores de classes d’alemany a la setmana (amb la col·laboració d’auxiliars de conversa  que ajuden a potenciar l’expressió oral), s’imparteixen en alemany les matèries de Kunts (art plàstica)  i de coneixement del medi. A primària s’introdueix l’anglès com a segona llengua estrangera, per tal que l’alumne vagi aconseguint un domini de les diferents llengües a mesura que es va formant. A l’etapa de l’ESO, els alumnes segueixen amb les seves classes d’alemany, segons la temporització del currículum, i es segueix potenciant l’expressió oral amb més hores d’ajudant de conversa. A més, els  alumnes tenen la possibilitat de fer intercanvis amb escoles alemanyes, durant els darrers cursos de l’ESO, per tal de posar en pràctica tot el que s’ha après a l’escola i conèixer millor els costums i cultura alemanys. Per tal de demostrar el nivell d’alemany assolit durant tots aquests anys, l’escola prepara els alumnes per a presentar-se  a l’examendel Goethe Institut amb què se n’obté el títol del nivell B1. Els alumnes interessats a tenir un major domini de la llengua anglesa tenen la possibilitat d’estudiar (amb acompanyament del professorat del centre) el Batxillerat Dual, estudis impartits 100% en llengua anglesa, per a obtenir l’American High School Diploma, titulació reconeguda en tots els estats i en totes les universitats del món.

This site is registered on wpml.org as a development site.