Excursió a la Sagrada Família


El Alumnes de 4t de l’ESO hem anat a gaudir d’en Gaudí. Gaudí, de l’experiència de veure les formes, els colors i el simbolisne de la obra d’aquest geni.

La professora d’història, Mari Carmen, ens ha convidat a fer recerca i descobriment d’elements arquitectònics singulars, con l’arc catenari, i a buscar en aquesta basílica el paraboloide hiperbòlic, un element utilitzat per en Gaudí molt singular, perquè aconseguia una superficie corba amb línees rectes.

Hem observat la torre de Maria amb la superficie hiperboloide. Al museo hem pogut entendre de manera senzilla com està feta, perquè hem pogut  tocar i girar una hipèrbola al voltant d’un eix i també hem pogut descobrir que la bellesa de la torre de Maria es troba en els conceptes i les formes senzilles.

També haviem de fer recerca d’elements símbòlics, en especial tots els que es troben policromats, buscant per tot arreu ens hem trobat amb moltes sorpreses.

Haviem de descobrir el treball escultòtic d’Etsuro Sotoo i de Subirachs per esbrinar què ha suposat a la seva vida la seva feina a les façanes.

Finalment hem buscat què ha suposat aquesta experiència per a tots nosaltres i la compartirem a la propera classe tots plegats.

Veritablement en Gaudí va ser un geni!

Excursió a la Sagrada Família Excursió a la Sagrada Família2 Excursió a la Sagrada Família3

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *