Alemany


L’escola, conscient de la importància i dificultat que té l’alemany, ha establert l’aprenentatge d’aquesta llengua des dels cursos inferiors.
A partir de 3r de primària s’introdueix l’ajudant de conversa per tal de treballar en petits grups la part d’expressió oral.

EDUCACIÓ INFANTIL

  • A P1 i P2, s’introdueix una estona setmanal d’una hora a cada aula, repartida en sessions de 30’ aproximadament, d’audició de l’alemany a través de cançons i vocabulari proper als nens.
  • A P3, fan quatre hores setmanals a través de cançons, contes, petits teatres, etc. També s’imparteixen en alemany tres hores hores del treball per projectes. Això fa un total de set hores en alemany.
  • A P4 continuen amb quatre hores setmanals treballant també cançons i vocabulari proper al nen i als centres d’interès que es treballen a l’aula. S’imparteixen també quatre hores de treball per projectes, per tant en total fan vuit hores setmanals en alemany.
  • A P5, fan vuit hores del treball per projectes en alemany de les quals dues es treballen amb el grup desdoblat per tal de fixar millor la pronunciació i el vocabulari.
  • Durant tota l’etapa d’infantil s’introdueix l’alemany per mitjà de propostes lúdiques (cançons, teatres, contes senzills, etc). També es treballen festes típiques alemanyes com ara Sant Nikolaus, la Pasqua, etc.
  • Els alumnes d’infantil també participen a la festa de les llengües que celebrem a l’escola: Sprachenfest.

EDUCACIÓ PRIMÀRIA

  • 1r i 2n de primària: els alumnes fan 5 hores d’alemany a la setmana, de les quals n’hi ha una desdoblada per a poder treballar en grups petits. També les dues hores de l’assignatura de Kunts (art-plàstica) s’imparteix en alemany.
  • 3r i 4t de primària: fan 4 hores setmanals de llengua alemanya, una d’elles amb el suport de l’ajudant de conversa. També es treballa un tema de Coneixement del medi en alemany.
  • 5è i 6è de primària: tenen 4 hores setmanals d’alemany de les quals dues són amb el suport de l’ajudant de conversa. També treballen un tema de Coneixement del Medi en alemany.

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

A l’ESO s’imparteixen 4 hores setmanals d’alemany als cursos de 2n i 4t,  i 3 hores setmanals  als cursos de 1r i 3r. A tots els cursos tenen dues hores d’ajudant de conversa, per potenciar el treball d’expressió oral en petit grup.

Es dóna la possibilitat als alumnes de 3r i 4t d’ESO de preparar-se en el centre per a l’obtenció del títol B1 pel Goethe Institut

Actualment oferim intercanvis a 3r i 4t d’ESO amb les escoles Mary Ward d’Augsburg i de Mainz.

Print Friendly, PDF & Email